Auvergne, Frankrijk

Ontdek Auvergne in Frankrijk

Ontdek Auvergne, één van de mooiste regio’s in Frankrijk. Wij geven een overzicht van de mooiste bezienswaardigheden, algemene streekinformatie over Auvergne en de populairste dorpen die je in Auvergne kan bezoeken. Ontdek waarom een vakantiehuis huren in Auvergne écht de moeite waard is.

Streekinformatie Auvergne

De Auvergne is gelegen in een oud vulkanisch gebied dat vrijwel geen verandering heeft ondergaan door menselijke invloeden. Vakanties in deze regio worden dan ook gekenmerkt door buitensporten en cultuur. Zo kan je in de winter onder andere skiën in Super-besse en Lioran. In de zomer kan je onder andere wandelen, kanoën en paragliden. Het culturele aanbod bestaat uit vele kastelen en musea. Ten slotte behoren een uitgebreide regionale keuken en een gevarieerd aanbod streekwijnen ook nog tot de troeven van de regio.

Bezienswaardigheden in Auvergne

Château de La Palice was oorspronkelijk een burcht, maar werd omgebouwd tot kasteel in de 16e eeuw. De grootste bezienswaardigheden zijn het ‘salon doré’ en twee grote Vlaamse wandkleden. Je kan het kasteel bezoeken, mits betaling. Een drukke plek die toch een bezoek waard is, is de basiliek van Orcival. Andere kerken die druk bezocht worden zijn de romaanse kerk en de citadel ‘Chateau de Murol’ in St-Nectaire en de gotische kathedraal met bijhorende schatkamer in Moulins. Tenslotte is Monts Dômes een natuurlijke attractie: een steil Romeins pad leidt je tot bij de tempel en een prachtig uitzicht.

Populaire dorpen om te bezoeken in Auvergne

Een stad die u zeker bezocht moet hebben in Auvergne is Clermont-Ferrand: de stad heeft een enorm rijke geschiedenis, vele bezienswaardigheden en in de kleine steegjes waan je je meteen in de Middeleeuwen. Verder klinkt de stad Vichy iedereen bekend in de oren omwille van de badhuizen. Bijzonder is ook het centrum van Collonges-la-Rouge met de rode huisjes uit zandsteen. Een andere bouwstijl vind je terug in Salers: hier zijn huisjes uit lavasteen en allerlei historische voorwerpen de voornaamste attractie. Tenslotte moet je ook Le Puy-en-Velay eens gezien hebben: de ligging van de stad en de historische binnenstad zijn opmerkelijk.

Vakantiehuizen Auvergne te huur

Een vakantiehuis huren in Auvergne? Ontdek welke vakantiehuizen Auvergne te huur zijn op Vakantiewoningenauvergne.nl. En op onze specifieke website Vakantiehuizen Auvergne

Foto: Alpha du centaure, https://flic.kr/p/j55aLH


Accommodaties in Auvergne

Vakantiehuizen Auvergne

Geselecteerde vakantie accommodaties